Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do pekáče. Pak nakrájíme maso. Maso a cibuli promícháme. Rozpustíme masoxy. Do litrové nádoby dáme kmín, solamyl, papriku, NESOLÍME!!!, přilijeme masox a dolijeme do 1 litru vodou a pořádně zamícháme. Tento lák vlijeme do masa. Přiklopíme a pečeme na 250 stupňů cca 1,5 hodiny.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy