Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a přidáme do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody a dáme pomalu péct do trouby předehřáté na 140 stupňů. Pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme a pekáč s výpekem a zeleninou dáme na sporák. Obsah pekáče vyrestujeme do tuku, zaprášíme lehce moukou a orestujeme. Zalijeme vodou a necháme provařit. Přecedíme a šťávu přidáme k masu.
Na zelí: Zelí vyjmeme z pytlíku a necháme vykapat. Šťávu uschováme. Zelí překrájíme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletý kmín, pokrájené zelí, cukr a sůl. Pokud není šťáva ze zelí moc kyselá, zalijeme jí zelí a přidáme vodu. Necháme podusit do poloměkka. Zaprášíme hrubou moukou a necháme provařit. Dle potřeby dochutíme.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.