Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a přidáme do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody a dáme pomalu péct do trouby předehřáté na 140 stupňů. Pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme a pekáč s výpekem a zeleninou dáme na sporák. Obsah pekáče vyrestujeme do tuku, zaprášíme lehce moukou a orestujeme. Zalijeme vodou a necháme provařit. Přecedíme a šťávu přidáme k masu.
Na zelí: Zelí vyjmeme z pytlíku a necháme vykapat. Šťávu uschováme. Zelí překrájíme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletý kmín, pokrájené zelí, cukr a sůl. Pokud není šťáva ze zelí moc kyselá, zalijeme jí zelí a přidáme vodu. Necháme podusit do poloměkka. Zaprášíme hrubou moukou a necháme provařit. Dle potřeby dochutíme.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky