
2.6
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou… více o Pečený bramborák se zelím a uzeným
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na malé nudličky (salám nastrouháme) a opečeme. Přidáme nakrájené zelí, osolíme,… více o Šneci se zelím
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo… více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Na vále vypracujeme husté těsto, vyválíme šišky max. průměr 3 cm (rozpečou se do široka) na délku plechu. Na pomaštěném… více o Mandlové sušenky ala Cantuccini
Pořádně uhněteme těsto a necháme v lednici 30 minut. Rozválíme do formy (24-26 cm). Rozšleháme vejce s cukrem a přidáme… více o Moučník Aladin
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a… více o Smetanové řezy s broskvemi
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami, mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného… více o Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Žloutky s vodou vymícháme, přidáme práškový cukr a olej, postupně kakao a mouku + prášek do pečiva. Hrst ořechů,… více o Jednoduchá ovocná bublanina
Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit. Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou… více o Královské lehké rizoto
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto… více o Karamelové řezy s piškoty
Na oleji spěníme cibulku. Mezitím nakrájime maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalejeme 1,5… více o Znojemská omáčka
Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes… více o Pampeliškový med
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než… více o Domácí listové těsto