
2.6
1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou… více o Pečený bramborák se zelím a uzeným
Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na malé nudličky (salám nastrouháme) a opečeme. Přidáme nakrájené zelí, osolíme,… více o Šneci se zelím
Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí. Dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté… Celý článek
Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké… Celý článek
Špacírují se vám po domě mravenci jako po vlastním? Nejste zdaleka sami, stalo se to asi… Celý článek
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to… více o Maso na hořčici
Brambory ustrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto, mouky přidáváme tolik,… více o Plněné bramborové placky
Na másle osmahneme nudle do tmavěhněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou… více o Arabská rýže
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na… více o Tvarohové řezy se sněhem
Srnčí maso protkneme špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme (orestujeme) na tuku. Kořenovou zeleninu… více o Srnka na smetaně (svíčková) s karlovarským knedlíkem a brusinkami
podle chuti : jablka, hrušky, jahody, hrozinky Rýži pomalu uvařit v osoleném mléku. Máslo a cukru smíchat, přidat… více o Ryžový nákyp
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do… více o Alfrédovy panenky
Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li… více o Bábovka s tvarohem
1. Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné - nevyhazujeme! 2.… více o Brokolice podle Simony Stašové
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně… více o Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
Velice jemně nakrájenou šalotku zapěníme na másle a necháme vychladnout.Mleté maso ochutíme solí a pepřem,přidáme vejce… více o Masové knedlíčky
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje,… více o Hamburger úžasné chuti