Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a přidáme do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody a dáme pomalu péct do trouby předehřáté na 140 stupňů. Pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme a pekáč s výpekem a zeleninou dáme na sporák. Obsah pekáče vyrestujeme do tuku, zaprášíme lehce moukou a orestujeme. Zalijeme vodou a necháme provařit. Přecedíme a šťávu přidáme k masu.
Na zelí: Zelí vyjmeme z pytlíku a necháme vykapat. Šťávu uschováme. Zelí překrájíme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletý kmín, pokrájené zelí, cukr a sůl. Pokud není šťáva ze zelí moc kyselá, zalijeme jí zelí a přidáme vodu. Necháme podusit do poloměkka. Zaprášíme hrubou moukou a necháme provařit. Dle potřeby dochutíme.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli