Na těsto smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené máslo. Přidejte žloutky, citronovou kůru a šťávu. Vypracujte těsto a uložené v mikrotenovém sáčku je nechte odležet v chladu nejméně 1 hodinu (i déle). Pak těsto rozválejte a vmačkejte do kulaté (nejlépe rozevíratelné) formy. Korpus předpečte (asi 10 minut) v troubě vyhřáté na 180 ºC. Všechny suroviny na náplň smíchejte dohromady a pořádně promíchejte. Vlijte na předpečený korpus a pečte při stejné teplotě ještě asi 45 minut.
----
=====Tip=====
V jiném typu náplně se přidávají ještě 3 vejce, vznikne tak pevnější hmota.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky