Pekingská kachna dle Robina

3.38

hodnoceno: 8
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule
    • skořice
    • hřebíček
    • cayenský pepř
    • 1
      ks pomeranč
    • chilli
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • fenykl
    • 3
      ks kapie 2–3
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • med
    • anýz
    • koriandr
    • 60
      g kešu oříšky
    • koření - wu-fen (směs koření: pepř, glutaman sodný)
    • cukr
    • 1
      ks kachna

Postup přípravy receptu

  • Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
  • Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky, nejlépe na třetiny. Po 60 minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.
  • Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.
  • Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.
  • Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě dojít do křupavoučka. Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží Čína

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: