Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky, nejlépe na třetiny. Po 60 minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.
Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.
Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.
Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě dojít do křupavoučka. Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole