sýr
Pecorino Romano nebo Parmigiano Reggiano, čerstvě strouhaný
1
snítka
řapíkatý celer
1
ks
červená cibule
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, přidáme na 1x1 cm kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme rajčaty a chvíli podusíme. Na závěr dochutíme solí. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát