sýr
Pecorino Romano nebo Parmigiano Reggiano, čerstvě strouhaný
1
snítka
řapíkatý celer
1
ks
červená cibule
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, přidáme na 1x1 cm kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme rajčaty a chvíli podusíme. Na závěr dochutíme solí. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou