sýr
Pecorino Romano nebo Parmigiano Reggiano, čerstvě strouhaný
1
snítka
řapíkatý celer
1
ks
červená cibule
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, přidáme na 1x1 cm kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme rajčaty a chvíli podusíme. Na závěr dochutíme solí. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky