Penne rigate se zeleninou a kuřecím

3

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těstoviny
    • cibule
    • cuketa Malou
    • brokolice
    • zeleninový vývar
    • penne Rigate
  • Na omáčku
    • 1
      špetka sůl
    • rajčata nebo 2–⁠3 lžíce rajského protlaku
    • 2
      ks vejce
    • kečup - jemný
    • sýr mozzarela, čedar, niva, gorgonzola
    • kuřecí maso
    • měkký sýr cottage, mascarpone, ricotta

Postup přípravy receptu

  • Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky) pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.
  • K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata a hrst zelených bylinek (bazalku, oregano, nebo jiné podle chuti) a směs promícháme.
  • Připravíme si omáčku. Ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. Žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.
  • Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme ji nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéci na cca 20–25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Zařazení: Těstoviny Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: