Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm kousky. Z obojího odstraníme na sítu nálev. Mícháme jemně, až je všechno ohřáté. Pak přidáme obě smetany a přivedeme do jemného varu asi 2 minuty. Přidáme parmezán, zamícháme, aby se rozpustil a dochutíme solí a čerstvým černým pepřem. Omáčku dle libosti smícháme s penne, nebo ji přeléváme přes těstoviny.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Utřeme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a nakonec lehce vmícháme čokoládu a banány. Formičky…
více o Čokoládovo-banánové muffiny
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku