Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm kousky. Z obojího odstraníme na sítu nálev. Mícháme jemně, až je všechno ohřáté. Pak přidáme obě smetany a přivedeme do jemného varu asi 2 minuty. Přidáme parmezán, zamícháme, aby se rozpustil a dochutíme solí a čerstvým černým pepřem. Omáčku dle libosti smícháme s penne, nebo ji přeléváme přes těstoviny.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou