Penne s hráškem a chřestem

2.57

hodnoceno: 21
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 250
      g sladká smetana
    • sterilovaný hrášek malá konzerva
    • 100
      g parmazán nastrouhaný
    • chřest sklenice naloženého
    • 250
      g penne
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm kousky. Z obojího odstraníme na sítu nálev. Mícháme jemně, až je všechno ohřáté. Pak přidáme obě smetany a přivedeme do jemného varu asi 2 minuty. Přidáme parmezán, zamícháme, aby se rozpustil a dochutíme solí a čerstvým černým pepřem. Omáčku dle libosti smícháme s penne, nebo ji přeléváme přes těstoviny.
  • Příprava 10 minut, vaříme rovněž 10 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: