Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm kousky. Z obojího odstraníme na sítu nálev. Mícháme jemně, až je všechno ohřáté. Pak přidáme obě smetany a přivedeme do jemného varu asi 2 minuty. Přidáme parmezán, zamícháme, aby se rozpustil a dochutíme solí a čerstvým černým pepřem. Omáčku dle libosti smícháme s penne, nebo ji přeléváme přes těstoviny.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku