ks
dýně
máslová, oloupaná, s vybranými semínky a nasekaná na kostičky (původní váha asi 800 g)
2
lžíce
piniové oříšky
opražené
2
lžíce
olej
chilli papričky
sušené, nebo lžička floky
300
g
penne
Postup přípravy receptu
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vařte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a vývar se téměř všechen neabsorbuje.
Mezitím vařte asi 8 – 10 minut v osolené vodě penne a opečte na pánvi s olejem šalvějové lístky. Ty pak vysušte na kuchyňském papíru, penne slijte, nechte okapat a pak je vmíchejte do dýňové směsi.
Těstoviny podávejte v nahřátých miskách, posypte na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochuťte solí a pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé