Penne s máslovou dýní a kozím sýrem

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule oloupaná a nasekaná
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek oloupaný a nasekaný
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 125
      g kozí sýr
    • 400
      ml drůbeží vývar nebo zeleninový (horký)
    • 20
      ks šalvěj lístky
    • 1
      ks dýně máslová, oloupaná, s vybranými semínky a nasekaná na kostičky (původní váha asi 800 g)
    • 2
      lžíce piniové oříšky opražené
    • 2
      lžíce olej
    • chilli papričky sušené, nebo lžička floky
    • 300
      g penne

Postup přípravy receptu

  • Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vařte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a vývar se téměř všechen neabsorbuje.
  • Mezitím vařte asi 8 – 10 minut v osolené vodě penne a opečte na pánvi s olejem šalvějové lístky. Ty pak vysušte na kuchyňském papíru, penne slijte, nechte okapat a pak je vmíchejte do dýňové směsi.
  • Těstoviny podávejte v nahřátých miskách, posypte na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochuťte solí a pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.
  • ZDROJ: PRIMA FRESH
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: