ks
dýně
máslová, oloupaná, s vybranými semínky a nasekaná na kostičky (původní váha asi 800 g)
2
lžíce
piniové oříšky
opražené
2
lžíce
olej
chilli papričky
sušené, nebo lžička floky
300
g
penne
Postup přípravy receptu
Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vařte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a vývar se téměř všechen neabsorbuje.
Mezitím vařte asi 8 – 10 minut v osolené vodě penne a opečte na pánvi s olejem šalvějové lístky. Ty pak vysušte na kuchyňském papíru, penne slijte, nechte okapat a pak je vmíchejte do dýňové směsi.
Těstoviny podávejte v nahřátých miskách, posypte na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochuťte solí a pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl