Penne těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
3
hodnoceno: 3
Příprava:45 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
olivový olej
500
g
kuřecí prsa
chilli
500
g
těstoviny
2
ks
smetana ke šlehání
100
g
rostlinné máslo
koření - argentina
Postup přípravy receptu
Do osolené vody dáme vařit penne těstoviny. Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na malé kostičky. Přidáme trochu argentinského koření a chilli a zprudka osmahneme na olivovém oleji. Až bude maso krásně osmažené, rozpálíme si v hrnci máslo a přilijeme smetanu. Necháme provařit, přidáme opět stejné koření podle chuti a necháme ještě 2 minuty povařit. Smetanovou omáčku smícháme s masem a podáváme s těstovinami.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem