Listové těsto rozválíme na pomoučeném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou.
Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme čokoládu s cukrem a dle chuti kokos, ořechy nebo mandle.
Těsto svineme jako roládu, nití nebo strunou těsto podebereme a překřížením nařežeme na cca 2 až 2,5 cm silné koláčky. Nic si neděláme z toho, že nám pěna vylézá, řeznou plochou klademe na plech s pečicím papírem a zbytky pěny po krájení jednoduše na koláčky lžičkou navršíme.
V horké troubě (170 °C) pečeme asi 30 minut, koláčky se nafouknou a zezlátnou.
Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem a dejte pozor, aby na vás nějaký zbyl, u nás mizí ještě vlažné!
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky