Listové těsto rozválíme na pomoučeném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou.
Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme čokoládu s cukrem a dle chuti kokos, ořechy nebo mandle.
Těsto svineme jako roládu, nití nebo strunou těsto podebereme a překřížením nařežeme na cca 2 až 2,5 cm silné koláčky. Nic si neděláme z toho, že nám pěna vylézá, řeznou plochou klademe na plech s pečicím papírem a zbytky pěny po krájení jednoduše na koláčky lžičkou navršíme.
V horké troubě (170 °C) pečeme asi 30 minut, koláčky se nafouknou a zezlátnou.
Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem a dejte pozor, aby na vás nějaký zbyl, u nás mizí ještě vlažné!
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly