Listové těsto rozválíme na pomoučeném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou.
Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme čokoládu s cukrem a dle chuti kokos, ořechy nebo mandle.
Těsto svineme jako roládu, nití nebo strunou těsto podebereme a překřížením nařežeme na cca 2 až 2,5 cm silné koláčky. Nic si neděláme z toho, že nám pěna vylézá, řeznou plochou klademe na plech s pečicím papírem a zbytky pěny po krájení jednoduše na koláčky lžičkou navršíme.
V horké troubě (170 °C) pečeme asi 30 minut, koláčky se nafouknou a zezlátnou.
Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem a dejte pozor, aby na vás nějaký zbyl, u nás mizí ještě vlažné!
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně