Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké pánvi rozpálíme olej a steaky z každé strany asi 3 minuty opečeme a položíme na horký talíř. Do pánve vložíme kousky cibule, osmažíme ji a položíme vedle steaků. Smícháme máslo, nasekanou petrželku, česnek a tuto směs klademe na připravené maso. Podusíme oloupaná omytá rajčata, posypeme strouhaným sýrem a lehce osolíme. Sýr spolu s rajčaty přidáme na talíř a vše posypeme nahrubo umletým černým pepřem.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny