Lehce utřeme žloutky, cukr a olej. Vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Tvarohová náplň: Smícháme všechny suroviny, můžeme vyšlehat ručním šlehačem, aby v tvarohu nebyly hrudky.
Jablečná náplň: Oloupaná jablka nastrouháme na jemném strudale, dle chuti osladíme, přidáme trochu skořice a promícháme.
Na těsto dáme pytlíkem tvarohovou nebo jablkovou náplň v mřížkách. Když dáváme tvarohovou náplň, do mezer mezi mřížkami můžeme přidat ovoce, nejvíce se mi osvědčily kompotované jahody.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči