Lehce utřeme žloutky, cukr a olej. Vmícháme opatrně mouku a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Tvarohová náplň: Smícháme všechny suroviny, můžeme vyšlehat ručním šlehačem, aby v tvarohu nebyly hrudky.
Jablečná náplň: Oloupaná jablka nastrouháme na jemném strudale, dle chuti osladíme, přidáme trochu skořice a promícháme.
Na těsto dáme pytlíkem tvarohovou nebo jablkovou náplň v mřížkách. Když dáváme tvarohovou náplň, do mezer mezi mřížkami můžeme přidat ovoce, nejvíce se mi osvědčily kompotované jahody.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak