Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promícháme, pak přidáme pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapneme hnětení a počkáme, dokud není těsto krásně zpracované. Necháme ho chvíli odležet v lednici přikryté fólií. Na mírně podmoučeném válu vyválíme z těsta placku asi 5 mm silnou. Těsto vykrájíme do libovolných tvarů, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 175 stupňů asi 10 minut. Po vyndání z trouby perníčky ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky