Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promícháme, pak přidáme pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapneme hnětení a počkáme, dokud není těsto krásně zpracované. Necháme ho chvíli odležet v lednici přikryté fólií. Na mírně podmoučeném válu vyválíme z těsta placku asi 5 mm silnou. Těsto vykrájíme do libovolných tvarů, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 175 stupňů asi 10 minut. Po vyndání z trouby perníčky ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy