Do mísy vsypeme všechny ingredience a vše pečlivě prošleháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 150°c, 45min. Jelikož každá trouba peče jinak doporučuji po 30min. píchnout do buchty zda je hotová a těsto se na špejli nelepí.
S buchtou nepracujeme dokud nevychladne (teplá se trhá).
Je vynikající když buchtu polijeme čokoládou na vaření a posypeme ořechy.
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany