Do mísy vsypeme všechny ingredience a vše pečlivě prošleháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 150°c, 45min. Jelikož každá trouba peče jinak doporučuji po 30min. píchnout do buchty zda je hotová a těsto se na špejli nelepí.
S buchtou nepracujeme dokud nevychladne (teplá se trhá).
Je vynikající když buchtu polijeme čokoládou na vaření a posypeme ořechy.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové