Vše smícháme dohromady, mléko dáváme až nakonec. Pořádně smícháme a množství mléka poznáme tak, že se těsto dobře nalévá na plech. Nesmí zkrátka být moc husté. Vše pořádně promíchat, aby těsto nebylo hrudkovaté. Potom pečeme asi 10 minut na 200 °C, pak ztlumíme na 180 °C.
Je to recept jednoduchý, který zvládne každá začátečnice. Stačí navrch posypat moučkovým cukrem, nebo používám na ozdobu dortovou náplň ze sáčku.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná