Perník s čokoládou a kokosem

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 20
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Ozdobení
    • 1
      plátek máslo
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 2
      hrst kokos
  • Suché ingredience
    • 2
      hrnek hladká mouka obvykle používám 250 ml hrnek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 0,5
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžíce kakao holandské
    • 1
      ks prášek do perníku
  • Mokré ingredience
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek olej

Postup přípravy receptu

  • Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché ingredience smícháme a poté přidáme vajíčko, olej a mléko. Vše řádně promícháme.
  • Plech – nejlepší je klasický pekáč, vymažeme sádlem/olejem, vysypeme hrubou moukou nebo použijeme pečicí papír.
  • Těsto nalijeme na plech, mělo by být řidší, aby se rovnoměrně rozteklo po celém plechu.
  • Dáme do předehřáté trouby na 180°C (horkovzdušná) a pečeme cca 35 minut, ale je potřeba to kontrolovat špejlí. Každá trouba je jiná.
  • Necháme vychladnout.
  • Do menšího hrnce nalámeme na kousky čokoládu a přidáme máslo dle citu, aby čokoláda byla řidší a šla dobře rozmazat po perníku, nemělo by to být moc tekuté. Stačí menší plamen či rozpustit v mikrovlnce. Poté vylijeme čokoládu na perník a rozetřeme. Nakonec posypeme kokosem a necháme ztuhnout.
Zařazení: Řezy Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: