Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché ingredience smícháme a poté přidáme vajíčko, olej a mléko. Vše řádně promícháme.
Plech – nejlepší je klasický pekáč, vymažeme sádlem/olejem, vysypeme hrubou moukou nebo použijeme pečicí papír.
Těsto nalijeme na plech, mělo by být řidší, aby se rovnoměrně rozteklo po celém plechu.
Dáme do předehřáté trouby na 180°C (horkovzdušná) a pečeme cca 35 minut, ale je potřeba to kontrolovat špejlí. Každá trouba je jiná.
Necháme vychladnout.
Do menšího hrnce nalámeme na kousky čokoládu a přidáme máslo dle citu, aby čokoláda byla řidší a šla dobře rozmazat po perníku, nemělo by to být moc tekuté. Stačí menší plamen či rozpustit v mikrovlnce. Poté vylijeme čokoládu na perník a rozetřeme. Nakonec posypeme kokosem a necháme ztuhnout.
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem