Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché ingredience smícháme a poté přidáme vajíčko, olej a mléko. Vše řádně promícháme.
Plech – nejlepší je klasický pekáč, vymažeme sádlem/olejem, vysypeme hrubou moukou nebo použijeme pečicí papír.
Těsto nalijeme na plech, mělo by být řidší, aby se rovnoměrně rozteklo po celém plechu.
Dáme do předehřáté trouby na 180°C (horkovzdušná) a pečeme cca 35 minut, ale je potřeba to kontrolovat špejlí. Každá trouba je jiná.
Necháme vychladnout.
Do menšího hrnce nalámeme na kousky čokoládu a přidáme máslo dle citu, aby čokoláda byla řidší a šla dobře rozmazat po perníku, nemělo by to být moc tekuté. Stačí menší plamen či rozpustit v mikrovlnce. Poté vylijeme čokoládu na perník a rozetřeme. Nakonec posypeme kokosem a necháme ztuhnout.
Vše smícháme šlehačem, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polijeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika