
3
Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché… více o Perník s čokoládou a kokosem
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3–4 minuty. Na pánev přidáme… více o Brambory s mandlemi a roketou
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Známe to asi všichni. Občas se prostě stane, že zůstane ležet v sáčku zabalených pár kousků… Celý článek
Jahody jsou skvělé, ale také velmi křehké a poměrně drahé. Takže když je někde mají za dobrou… Celý článek
Léto voní po čerstvých jahodách, slunci a radostném dětském smíchu. A přesně tak to vypadá na… Celý článek
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá… více o Žluté koláčky
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti… více o Plněné rohlíčky bez kynutí
Cibuli nakrájíme na drobno, rozpustíme máslo na kterém cibuli necháme zesklovatět. Cibule musí být hodně, aby byla… více o Super cibulačka
Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech.… více o Ježatá kolečka
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno.… více o Olivová marináda
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na… více o Květáková polévka s mrkví
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o Jahoďák – dort
Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a… více o Pravý pařížský dort podle Zdenky s “krájecí” polevou
Maso nakrájíme na kostičky (velké asi jako na klasický guláš), to pak proházíme v troše mouky. Nakrájíme si i cibuli. … více o Pravý segedínský guláš
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky… více o Jihočeské zelňáky
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.… více o Drožďové knedlíčky do polévky
Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek. Přidat… více o Dalamánky