Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1 cm. Naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo alobalem. Dle návodu na obalu si připravíme jogurtovou želatinu, osladíme ji dle chuti a perníkovou vrstvu zalijeme. Do ní hned naskládáme další vrstvu perníků, které do želatiny lehce zamáčkneme. Zalijeme zbytkem želatiny, uhladíme a necháme do druhého dne navlhnout a ztuhnout. Podáváme ozdobené strouhaným perníkem nebo šlehačkou.
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena