2.33
Celá vejce vyšleháme s cukrem do běla a zašleháme mouku. Těsto nalijeme do dobře vymazané dortové formy o průměru 24 cm… více o Dort Fantazie
Z ingrediencí připravíme těsto, vyválíme 3 placky jako na štrůdl, pomažeme povidly – ne až po okraj, asi 3 cm vrstva.… více o Perníková roláda
Vyšleháme cukr, olej, mléko, žloutky, vanilkový cukr a prášek do perníku. Pomalu zašleháme sníh z bílků a přidáme… více o Perníková bábovka
Vypadá velmi lákavě, jako něco mezi hodně zralým žlutým jablkem a hruškou. Jenže když se do ní… Celý článek
Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu… Celý článek
Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni… Celý článek
Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice… Celý článek
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky… více o Čokoládový moučník
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou… více o Zamilovaná očka
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme.Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na… více o Kuřecí řízek v kabátku
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout,… více o Voňavé knedlíky
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec,… více o Zelné palačinky
Z oleje a mouky uděláme zásmažku. Chvíli provaříme a zalejeme protlakem, podle potřeby i vodou. Přidáme hřebíček,… více o Extra rychlá rajská
Nejdříve si připravíme dresink. Česnek, sůl, pepř a ančovičku rozestřeme vidličkou a smícháme s majonézou. Přidáme pár… více o Caesar salát
Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do… více o Skvělá marináda na maso
Cibuli osmahneme na oleji do světle hněda Těsně před koncem k ní přidáme protlak a papriku ( na kilo masa stačí 1… více o Hospodský guláš
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce… více o Božské palačinky
Těsto: Do hrníčku si rozmíchejte sodu s octem (pění). Do hrnce na vaření dejte rozehřát na mírný oheň máslo s medem,… více o Marlenka – starodávný recept ruských žen
Žloutek utřeme s pomazánkovým máslem a Lučinou, přimícháme na jemno nastrouhaný bílek, na jemno nastrouhaný eidam,… více o Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti