Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Z těsta připravíme 16 dílků, z kterých vypracujeme kulaté knedlíky a po vykynutí vaříme v páře 12–15 minut. Knedlíky není vhodné vařit ve vodě. Hotové knedlíky mají hnědou barvu. Jednu porci tvoří 4 ks knedlíků. Dva přelijeme tvarohem ušlehaným s mlékem a vanilinovým cukrem, zbývající dva přelijeme rozvařeným džemem. Mastíme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka