Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Z těsta připravíme 16 dílků, z kterých vypracujeme kulaté knedlíky a po vykynutí vaříme v páře 12–15 minut. Knedlíky není vhodné vařit ve vodě. Hotové knedlíky mají hnědou barvu. Jednu porci tvoří 4 ks knedlíků. Dva přelijeme tvarohem ušlehaným s mlékem a vanilinovým cukrem, zbývající dva přelijeme rozvařeným džemem. Mastíme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do…
více o Avokádový salát s jogurtem
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky