Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Z těsta připravíme 16 dílků, z kterých vypracujeme kulaté knedlíky a po vykynutí vaříme v páře 12–15 minut. Knedlíky není vhodné vařit ve vodě. Hotové knedlíky mají hnědou barvu. Jednu porci tvoří 4 ks knedlíků. Dva přelijeme tvarohem ušlehaným s mlékem a vanilinovým cukrem, zbývající dva přelijeme rozvařeným džemem. Mastíme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina