Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlijeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva, 1/3 sáčku směsi na svařák a trochu skořice. Promícháme, vlijeme na plech a upečeme. Na horký moučník rozetřeme odlitou směs.
Chutná podobně jako perník, ale je víc vláčný a šťavnatý.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies