Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlijeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva, 1/3 sáčku směsi na svařák a trochu skořice. Promícháme, vlijeme na plech a upečeme. Na horký moučník rozetřeme odlitou směs.
Chutná podobně jako perník, ale je víc vláčný a šťavnatý.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky