Hmotu necháme odležet 1 noc – potom ji vyválíme asi tak na 5 mm a vykrajujeme. Dáme péct na vymazaný plech. Pozor, dále od sebe, pečeme ne příliš prudce. Potom je slepujeme: džem + ořechy + rum = mňamka. Obalíme v čokoládě a dáme do zavírací krabice nebo sáčku přes noc, aby změkly.
Z této dávky je toho dost, tak nemusíte všechno slepit zároveň, nechte si i na přístě.
Množství surovin je na 20 cm širokou formu.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1 cm. Naskládáme vedle sebe do formy…
více o Perník z perníků – nepečený
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem