g
strouhanka
čerstvá, z housky nebo toustového chleba
0,5
balíček
prášek do pečiva
ovoce
dle chuti (čerstvé nebo kompotované)
skořice - mletá
nebo vanilkové aroma
80
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150–170 °C) – vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme. Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka