g
strouhanka
čerstvá, z housky nebo toustového chleba
0,5
balíček
prášek do pečiva
ovoce
dle chuti (čerstvé nebo kompotované)
skořice - mletá
nebo vanilkové aroma
80
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150–170 °C) – vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme. Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák