Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout, až zdvojnásobí objem. Promícháme a tvoříme knedlíky plněné povidly nebo ovocem.
Vaříme v osolené vodě po menších dávkách – nabudou. Asi po 5–6 minutách obrátíme a po dalších 5 minutách vytáhneme z vody a ihned roztrhneme vidličkami, aby vyšla pára.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl