Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme ho na sílu 5 mm a dáme na pomoučenou utěrku.
Těsto ručně vytahujeme tak, že vložíme hřbety rukou pod něj a ze středu těsto směrem ven opatrně a stejnoměrně vytahujeme, až je skoro průsvitné.
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Těsto potřeme máslem a posypeme strouhankou, na kterou rozprostřeme jablka, cukr, skořici, ořechy a rozinky.
Těsto pomocí utěrky zatočíme, přeneseme na plech a okraje zahneme. Štrúdl potřeme máslem a pečeme při 180 °C 50 minut. Během pečení ho potíráme máslem.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE