V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem