V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku